Over ons

De vereniging

Basketbalvereniging The Clams is in september 2000 opgericht door Kees Tump en Paul Uijting. 
Al snel kwam Sjef Bongaerts hier als trainer bij. Het drietal heeft deze vereniging bekend gemaakt op het eiland.

De eerste paar jaar heeft de vereniging competitie gespeeld. De mini's en de jeugd tussen de 12 en 18 jaar oud namen deel aan de competitie in Zeeland. Later is er nog een periode 3x3 gespeeld.
Op dit moment wordt er geen competitie meer gespeeld, maar vinden er alleen recreatieve trainingen plaats.

Wanneer een speler actief aan (competitie-) wedstrijden wil deelnemen, wordt hij/zij doorverwezen naar de vereniging in Bergen op Zoom. Meerdere leden hebben de afgelopen jaren bij beide verenigingen gespeeld en getraind. The Clams heeft nauwe contacten met alle basketball vereningen in de omgeving. 

Basketbalvereniging The Clams heeft tussen de 30 en 50 leden. De trainingen zijn voor jong en oud. Zo zijn onze jongste leden net 6 jaar geworden, maar hebben wij ook leden die de 50 al gepasseerd zijn. Tijdens de trainingen zijn de leden opgedeeld in leeftijd en kunnen. Tijdens toernooien worden de groepen door elkaar gedaan, waardoor jong en oud met en tegen elkaar speelt.

De vereniging vindt het belangrijk dat iedere speler respect voor elkaar laat zien en samen leert spelen, dit zie je terug in de trainingen, maar ook zeker op deze toernooien.

Het bestuur

Kees

Trainer/Bestuurslid

Kees is één van de drie oprichters van deze vereniging. Vanaf de eerste dag is hij betrokken bij het bestuur en de leden.

Sinds zijn jeugd speelt hij zelf basketbal en iedere week probeert zijn kennis en liefde voor deze sport door te geven aan de leden van zijn vereniging.

Annelieke

Trainer/Bestuurslid

Als dochter van Kees is Annelieke als klein meisje al in contact gekomen met basketbal en deze vereniging. Dat haar eerste woordje 'bal' was kwam dan ook niet als een verrassing.

Sinds 2007 speelt Annelieke competitie in Bergen op Zoom. Toch kon ze haar “Thoolse Club” niet zomaar achter laten. Annelieke geeft met veel enthousiasme en energie training aan de jeugd en jongeren van The Clams.

Iris

Voorzitter

Als voorzitter regelt Iris voornamelijk veel achter de schermen. Bij activiteiten en evenementen helpt zij ook graag mee. Iris is al lang bij de vereniging betrokken, omdat haar zoon bij de vereniging kwam spelen.

Wanneer je een vraag hebt over de vereniging, kun je ook altijd bij Iris terecht.

Lennart

Penningmeester/Secretariaat

Wanneer er vragen zijn rondom de inschrijvingen/uitschrijvingen en contributie, moet je bij Lennart zijn.

Lennart houdt de ledenadministratie bij en zorgt dat de contributie geïnd wordt. Daarnaast is ook hij achter de schermen betrokken bij de activiteiten.
Facebook, besloten groep, Basketbalvereniging The Clams